Nieuwe hal en gedeeltelijke overkapping Bazaar

De Bazaar opent deze maand een nieuwe hal waardoor er meer ruimte ontstaat om te voldoen aan de 1,5 meter maatregelen. Daarnaast wordt de Boulevard voor een deel overkapt.

Europa’s grootste overdekte markt transformeert naar een slim ontworpen moderne special retail locatie. Investeringen gaan door, ondanks Corona. Dit jaar investeert De Bazaar 1,2 miljoen in drie gezichtsbepalende projecten.

George Zapantoulis, Algemeen Directeur De Bazaar: “Retail heeft nog altijd toekomst, maar alleen als de combinatie van product, prijs èn omgeving klopt. Een mooie winkel met goeie spullen tegen een redelijke prijs is niet genoeg. Je hebt veel mooie winkels in een afwisselende, bijzondere omgeving nodig om publiek te trekken.”

Nieuwe Hal: Hal 29
De Oosterse Markt wordt uitgebreid met een nieuwe hal. Deze hal krijgt een modern Marokkaanse sfeer en is ruim opgezet. In eerste instantie gaat het om wintervaste tent van Intertent voor de periode van 8 maanden. Een aantal winkeliers uit Hal 31 verhuist naar deze nieuwe hal. Hun units in Hal 31 worden gesloopt zodat daar meer ruimte komt voor 1,5 meter maatregelen. Ook nieuwe winkels zijn zich in deze hal aan het vestigen. Hal 29 gaat volgend weekend open.

Intertent en De Bazaar hebben samen Hal 29 gerealiseerd.

Overkapping Boulevard
Met de herfst en winter in aantocht gaat De Bazaar een groot gedeelte van de Boulevard voorzien van een overkapping. Bij regen hoeven bezoekers dan niet meteen naar binnen te vluchten. Zo voorkomen we dat er plotselinge drukte ontstaat bij halingangen. De verwachting is dat de overkapping half november gereed is.

Geplande overkapping van de Boulevard

Budget City
De Bazaar ontwikkelt samen met architectenbureau Buro Bas uit Eindhoven een nieuw winkelgebied: Budgetcity. Het winkelgebied bouwt voort op de succesvolle outlets van bekende winkelketens op De Bazaar (denk aan Leen Bakker en Etos). Deze ketens gebruiken de Bazaar outlets om hun overschotten en internetretouren tegen kortingen tot 70% te verkopen. De Bazaar verwacht dat door Corona meer ketens van deze kans gebruik willen maken. De eerste gesprekken lopen al. De verwachting is dat de bouw van Budgetcity volgend jaar start.

Budgetcity

Innovatieve Techniek
Voor de overkapping van de Boulevard en Budgetcity gebruikt De Bazaar een innovatieve techniek: het Vector Foiltec systeem. Hiermee is het mogelijk om doorzichtig plastic in daken te verwerken, waardoor daglicht volledig behouden blijft en het dak wel volledig waterdicht is. Dit systeem maakt bijzondere ontwerpvormen mogelijk, zoals bijvoorbeeld in het dak van de Grand Central shopping Mall in Birmingham. Bij de Bazaar krijgt de overkapping ook een ongebruikelijke vorm: grote en kleine ringen vormen ‘bubbels’ zoals in schuim. De ringen worden aan de zijkanten ondersteund met eenvoudige stalen kolommen.

Het bericht Nieuwe hal en gedeeltelijke overkapping Bazaar verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Nieuwe hal en gedeeltelijke overkapping Bazaar

Twan Huys over de Amerikaanse verkiezingen in Kennemer Theater

In het kader van de Maand van de Geschiedenis hebben Bibliotheek IJmond Noord en het Kennemer Theater vlak voor de Amerikaanse verkiezingen journalist, schrijver en presentator Twan Huys weten te strikken voor een lezing en een sessie waarin het publiek Twan vragen mag stellen over de presidentsverkiezingen.

Meer dan ooit is er dit jaar enorme aandacht voor de extreem spannende strijd tussen president Trump en de democraat Joe Biden. Dinsdag 20 oktober is hij daarom van 20.00 – 21.30 uur te gast in het Kennemer Theater. Na afloop zijn dan ook zijn boeken te koop die Twan graag voor je signeert.

Voor het televisieprogramma Nieuwsuur was Twan Huys 7 jaar lang correspondent in New York. Ook was hij zeer regelmatig te gast als Amerika-deskundige bij De Wereld Draait Door en televisieprogramma M. Verder schreef hij in 2016 het boek De Clintons.

Eerder dit jaar publiceerde Twan Huys ‘Wandellust’, een wandelboek met de mooiste routes door Nederland en gesprekken met onder meer prinses Irene, Geert Mak en Herman Finkers.

Kaarten zijn online en aan de theaterkassa van het Kennemer Theater verkrijgbaar. Entree inclusief garderobe en drankje vooraf: 1e rang € 16,-, 2e rang € 14,-, met bibliotheekpas € 3,50 korting. Zie voor meer informatie www.bibliotheekijmondnoord.nl en www.kennemertheater.nl.

Vanwege corona is het aantal beschikbare entreebewijzen beperkt. Het Kennemer Theater neemt alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om u een veilig verblijf te bieden.

Het bericht Twan Huys over de Amerikaanse verkiezingen in Kennemer Theater verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Twan Huys over de Amerikaanse verkiezingen in Kennemer Theater

Paddenstoelen fotograferen met Bosw8er Evert-Jan Woudsma

Fotografiecentrum ISOO organiseert op zaterdag 10 oktober aanstaande een fotowandeling met als thema ‘Paddenstoelen’. De fotowandeling wordt begeleid door Evert-Jan Woudsma. De locatie is dit keer park Westerhout in Beverwijk.

Herfst! Wat spreekt er meer tot de verbeelding dan al die prachtige paddenstoelen. In deze workshop van 2 uur aandacht voor het fotograferen zonder de natuur te beschadigen, hoe maak je gebruik van het schaarse licht en hoe krijg je een mooi bokeh.

Maar wat is een paddenstoel eigenlijk? Ook daar geeft Evert-Jan antwoord op, want hij is behalve fotograaf ook boswachter!

We verzamelen om 9.45 op de parkeerplaats van park Westerhout in Beverwijk. Na afloop gaan we met een ieder die dat gezellig vindt, koffie drinken in de Smaeckkamer.Fotowandelingen
ISOO organiseert tot aan de zomervakantie van 2021 minimaal 5 fotowandelingen. Natuurlijk zijn de fotowandelingen er om iets te leren, maar ook gezelligheid staat hoog in het vaandel. Daarom wil ISOO de fotowandelingen nog iets extra’s meegeven; zo wordt de mogelijkheid geboden om uw allermooiste foto die u tijdens de fotowandeling heeft gemaakt te laten zien bij fotografiecentrum ISOO tijdens een dag-expositie waar alle deelnemers van de fotowandelingen hun mooiste foto tonen. Onder het genot van een hapje en een frisdrankje kunnen we deze foto’s met elkaar bewonderen en na afloop krijgt u uw foto (A4 formaat ) meteen mee naar huis.

Informatie en reserveren kan via workshops@isoo.nu. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers; dus wees er snel bij!

De andere fotowandelingen zijn op 1 november en 10 januari. Zie voor meer informatie de ‘Agenda’ op www.isoo.nu.

Het bericht Paddenstoelen fotograferen met Bosw8er Evert-Jan Woudsma verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Paddenstoelen fotograferen met Bosw8er Evert-Jan Woudsma

Uniek(e) Sponsor Race brengt ruim 170 leerlingen Heliomare in actie

Ruim 170 leerlingen van Heliomare in Heemskerk hebben gisteren in totaal zo’n 1723 rondjes afgelegd, (hardl)lopend, op de loopfiets of met de rolstoel en via de daaraan  gekoppelde sponsoractie een bedrag van € 11.693,90 bijeengebracht voor een grote professionele trampoline die voor veel plezier en lichaamsbeweging moet gaan zorgen in de sporthal van Heliomare.

Het was voor de eerste keer dat deze Heliomare Sponsor Race werd georganiseerd en eigenlijk ontstaan door de coronacrisis. Ieder jaar neemt Heliomare met een aantal leerlingen deel aan de G-run tijdens de Dam-tot-Damloop in Zaanstad. Altijd een enorme belevenis voor de deelnemers en ook voor het talrijke publiek dat steeds weer onder de indruk is van het doorzettingsvermogen én het plezier van de sportieve Heliomare-leerlingen.Dit jaar ging de Dam-tot-Damloop echter niet door vanwe. ge de coronacrisis. Om toch de leerlingen een sportief hoogtepunt te laten beleven werd dus besloten om de ‘race’ dit keer zelf en dicht bij huis te organiseren. Dus geen Dam in Zaandam, maar de atletiekstrook voor het gebouw van Heliomare aan De Vest in Heemskerk.Net zoals dat bij de Dam-tot-Damloop steeds een goed doel wordt gekoppeld aan het sportieve evenement was dat ook nu het geval. De grote wens van Heliomare was een grote professionele trampoline voor in de sporthal waar de leerlingen jarenlang veel plezier aan kunnen beleven. Die nieuwe trampoline werd dan ook de inzet van de sponsorloop. Familie, vrienden, buren en kennissen van de deelnemers konden allemaal inschrijven voor sponsoring, óf voor een vast bedrag, óf een bedrag per afgelegde ronde. Degenen die voor dat laatste kozen zullen in sommige gevallen diep in de buidel hebben moeten tasten, want er waren deelnemers die in de 12 minuten dat de race duurde, meer dan 10 rondjes aflegden. Aan het eind van de race, die verdeeld was over 10 starts met telkens zo rond de 20 deelnemers, waren er in totaal 1723 rondjes afgelegd die goed waren voor een totale opbrengst van € 11.693,90 Ongetwijfeld een bedrag waarvoor de ‘gedroomde’ trampoline kan worden aangeschaft.

Foto-impressie
Tijdens de race was Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer aanwezig. Hieronder een uitgebreide foto-impressie van de Heliomare Sponsor Race. Door op de foto’s te klikken wordt een grotere versie zichtbaar die ook gratis kan worden gedownload.

 

 

Het bericht Uniek(e) Sponsor Race brengt ruim 170 leerlingen Heliomare in actie verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Uniek(e) Sponsor Race brengt ruim 170 leerlingen Heliomare in actie

Wethouder ontvangt groepsfoto en wensenlijstje van snel groeiend walking football-team

Het aantal leden van het Walking football-team van Odin 59 groeit voorspoedig. Naast het sportieve- en gezondheidsaspect is ook zeker de sociale component van groot belang. Vriendschappen ontstaan en de saamhorigheid zorgt voor plezier en ontspanning, en dat al 5 jaar lang.

Vooral in de huidige coronatijd is het voor senioren dé kans om uit het maatschappelijke isolement te komen. Walking football gebeurt in een rustig tempo en men kan op het sportveld daardoor ook makkelijker de 1,5 meter in acht nemen.

Op dit moment voetballen wekelijks 3 teams gespreid over 3 dagdelen

Maandagmorgen voetbalt een team, en ook woensdagmorgen en donderdagmiddag is dat het geval. De teams zijn onderverdeeld in leeftijdsgroepen vanaf 55 en 60 jaar.

Supermarktketen Jumbo sponsorde al eerder enkele basis-benodigdheden als ballen, markering-pionnen en doelen. Er is nog dringend behoefte aan een compacte bergruimte voor de spullen, zodat alle spelbenodigdheden snel en efficiënt kunnen worden opgesteld. Dat laatste vraagt nu nog veel tijd en inspanning.

Wethouder Aad Schoorl

Wethouder Aad Schoorl (Heemskerk Lokaal) nam woensdag 23 september een grote foto in ontvangst van de walking football-leden en een brief, waarin het bestuur enkele wensen heeft kenbaar gemaakt. De wethouder gaf aan niets te kunnen toezeggen, maar natuurlijk de wensen onder de aandacht te zullen brengen van het gemeentebestuur. (zie ook openingsfilmpje) Wethouder Schoorl heeft o.a. Sport en recreatie in zijn portefeuille.Hieronder enkele foto’s van de ‘warming up’ en wedstrijden van het woensdagochtend-team. Zie ook een eerder artikel onderaan.   Hieronder de voorzitter van Odin 59, Jacinta LieuwesHieronder Joop Keesman (L) en Ed Moonen Zie ook

Walking Football bij ODIN’59: gezond, gezellig en een vleugje fanatiek

 

 

 

 

Het bericht Wethouder ontvangt groepsfoto en wensenlijstje van snel groeiend walking football-team verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Wethouder ontvangt groepsfoto en wensenlijstje van snel groeiend walking football-team

Spitsstrook A9 dicht vanwege dichte mist: file vanaf knooppunt Beverwijk

Vanwege dichte mist heeft Rijkswaterstaat vanochtend de spitsstrook op de A9 afgesloten. Verkeer komt daardoor ter hoogte van knooppunt Beverwijk in de file terecht.

(bron: NH nieuws / Rijkswaterstaat)

Volgens Rijkswaterstaat staat er inmiddels een file van zo’n vijf kilometer, die je zo’n twintig minuten vertraging oplevert. De ANWB houdt het op tien minuten extra reistijd.

Bij dichte mist sluit Rijkswaterstaat spitsstroken, omdat de camera’s eventuele ongelukken of andere incidenten daar niet goed kunnen registreren.

Het KNMI waarschuwt vanochtend dat door het mist het zicht in grote delen van het land beperkt is. Berkhout in West-Friesland spant de kroon: rond 4.50 uur vanochtend was het zicht daar minder dan tien meter.

Naar verwachting lossen de mistbanken in onze provincie rond 10.00 uur vanochtend op, meldt het KNMI.

Bekijk hier actuele verkeersinformatie.

Het bericht Spitsstrook A9 dicht vanwege dichte mist: file vanaf knooppunt Beverwijk verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Spitsstrook A9 dicht vanwege dichte mist: file vanaf knooppunt Beverwijk

Kleinere dienstregeling, minder personeel en bussen door bezuinigingen bij Connexxion

NOORD-HOLLAND – Busvervoerder Connexxion gaat nog voor het einde van het jaar snijden in de dienstregeling. Ook wil het moederbedrijf Transdev bezuinigen op het personeel.

(bron: NH Nieuws)

Reizigers zullen zeker de gevolgen merken van de bezuinigingen bij het vervoersbedrijf, dat verantwoordelijk is voor een groot deel van het openbaar vervoer in Noord-Holland. Transdev verwacht dat de dienstregeling de komende tijd met vijf tot twintig procent zal gaan krimpen als gevolg van de coronacrisis, valt te lezen in een interne brief.

Waar en wanneer bussen minder gaan rijden, is nog niet duidelijk. Hiervoor moet het vervoersbedrijf nog in gesprek gaan met de provincie en de vervoerregio Amsterdam. Volgens een woordvoerder zal in eerste instantie gesneden gaan worden in de frequentie. Zo zullen bussen minder vaak per uur gaan rijden. Ook wordt er gekeken naar buslijnen die nu veel minder reizigers hebben, zoals die naar kantorenparken en middelbare scholen.

Op dit moment reizen volgens de vervoerder de helft minder mensen met de bus. Het bedrijf verwacht ‘binnen enkele weken’ duidelijkheid te hebben voor de reizigers.

Nare boodschap
Doordat er straks minder bussen zullen rijden, is er ook minder personeel nodig. Hoeveel ontslagen er zullen gaan vallen, is nog niet bekend. Een voorstel hierover moet eerst nog worden besproken met de ondernemingsraad.

Het bedrijf verwacht een deel van de bezuinigingen op te kunnen vangen door mensen bijvoorbeeld met vervroegd pensioen te sturen, maar gedwongen ontslagen lijken onvermijdelijk.

In de brief aan het personeel, die vrijdag is verstuurd, waarschuwt directeur Pier Eringa het personeel voor veel veranderingen. “Dat is een nare boodschap en dat realiseer ik mij maar al te goed”, schrijft hij. “Niet alleen jullie zitten in de onzekerheid, maar ook jullie partners, gezinnen en andere naasten.”

Maar bij ontslagen alleen blijft het niet. Ook de CAO moet er volgend jaar aan gaan geloven, stelt Eringa. “Hierbij moeten we het ook durven om heilige huisjes te bespreken. Sommige van deze huisjes maken ons bedrijf misschien duurder dan nodig en dagen mensen ook niet altijd uit om het beste te doen voor het bedrijf.”

Prinsjesdag
Transdev had op Prinsjesdag gehoopt op extra geld, maar kreeg niets extra. Nu hoopt het bedrijf op steun van de opdrachtgever van de ov-concessies. In Noord-Holland is dat de provincie en de vervoerregio Amsterdam, een samenwerkingsverband van gemeentes rondom Amsterdam.

De overheid beloofde eerder al 1,5 miljard steun aan de ov-sector. Ook volgend jaar kan de sector een miljoenensteun verwachten, maar dan moeten de bedrijven wel ‘financieel gezond’ zijn.

Het bericht Kleinere dienstregeling, minder personeel en bussen door bezuinigingen bij Connexxion verscheen eerst op Heemskerk.

Source: Nieuws Heemskerk
Kleinere dienstregeling, minder personeel en bussen door bezuinigingen bij Connexxion